Terug
Blog één klant, fysiek en online 12 december 2017 Het centraal stellen van de consument over de verschillende kanalen heen brengt veranderingen met zich mee. De ontwikkelingen vragen van bedrijven dat ze creatief omgaan met de mogelijkheden van nieuwe technologieën. Consumenten hebben meer te kiezen door online aanbod uit binnen- en buitenland. Het wordt essentieel om jouw klanten nog beter te begrijpen en te bereiken, fysiek en online. Loyality initiatieven welke worden toegespitst rond persoonlijkere benadering, relevantere informatie en meer aandacht voor en van jouw klant versterken de relatie.
Omnichannel architectuur
Alle relevante informatie (mobie) beschikbaar
In een omnichannel architectuur waar klantdata centraal beschikbaar, verrijkt en geactualiseerd wordt tussen ERP/ POS en het e-commerce platform is het mogelijk een duidelijker beeld van de klant te schetsen. Door deze data kan je nog relevanter zijn in jouw marketinguitingen en informatievoorziening. Via de (online) Mijn Account omgeving kan jouw klant direct inzicht krijgen in onder andere alle fysieke en online transacties, de orderstatus van een online bestelling en het actuele shoptegoed (loyalty puntenstand). Door ook voorkeuren zoals favoriete winkel te vragen kan je hier op verder segmenteren.
Praktijkvoorbeeld Mijn Account met actuele loyalty stand, aankopen overzicht met orderstatus en voorkeur favoriete winkel!
Personal pricing Welke doelgroepen ontvangen welke producten op welk moment en via welke communicatiekanalen? Vanuit een rijke en actuele database ontstaan er nieuwe creatieve ideeën zoals bij Only for Men met De Pot:
Bij Only for Men kan je als consument sparen voor unieke activiteiten en aantrekkelijke deals. Bij elke euro die een consument besteedt worden er 10 Potpunten verdiend. Op basis van de gespaarde Potpunten zijn er drie categorieën; brons, zilver of goud. Afhankelijk van de categorie ontvangt de consument diverse persoonlijke voordelen. Hoe hoger de categorie, hoe meer voordeel. Zo krijg je bijvoorbeeld in de winkel en in de webshop een persoonlijke prijs op diverse artikelen. Personal pricing biedt de mogelijkheid om klanten of klantgroepen een speciale prijs te bieden. Prijsgroepen zijn bijvoorbeeld te definiëren op basis van;
* Verengingen die worden gesponsord;
* Klanten app gebruikers;
* VIP klanten met een bepaalde status;
* Medewerkers van een bedrijf;
* Familie (van medewerkers) en (branche vreemde) collega ondernemers;
* ‘Ambassadeurs’ van de winkel(organisatie).
Praktijkvoorbeeld personal pricing | unieke prijsweergave met
Jouw prijs na ingelogd en herkend te zijn:
Personal pricing uitgelicht:
Van transactionele naar relationele business Het e-commerce platform van Divide is schaalbaar en flexibel en heeft zich bewezen binnen diverse omnichannel architecturen met ontsluiting van koopgedrag op klantniveau (single sign-on). Er is binnen de fashion retail grote hoeveelheden gegevens beschikbaar. De uitdaging is om grip op Big Data te krijgen en deze effectief te combineren en te ontsluiten. Divide heeft een model ontwikkeld om een retailorganisatie met fysieke winkels stap voor stap te helpen bij de transformatie en integratie van digitale- en fysieke kanalen. Van Big data naar Smart data.
Waar staat jouw organisatie?